Pages

maandag 5 december 2011

Thema: Zwarte Piet en Sinterklaas

Wat een SUPER - thema!
Na een waarneming van alle sinterklaasspullen, starten we met het knutselen van een grote zak.
We verzamelden speelgoedfolders en knipten erop los. Alle kleuters moesten niet lang nadenken wat er op hun verlanglijstje stond. Voor sommige kleuters was de zak te klein voor andere dan weer te groot.
In de kring konden de kleuters zich naar hartelust verkleden in een lieve Sint of zotte Zwarte Piet. De zak werd gevuld en hop de daken op. Met enkele mooie sinterklaasliedjes werden de pakjes rondgebracht, ook de juf kreeg enkele mooie pakjes. Dank U Sint en Pieten.
We knutselden nog mooie Zwarte Pietenmutsen met allerlei gekleurde blaadjes. Niet zo gemakkelijk hoor want we moesten zelf de ogen, mond, oorringen en pietenmuts knippen. Maar hebben ze het niet fantastisch gedaan!
En wisten jullie dat we op woensdagnacht bezoek kregen van Zwarte Piet! Onze klasdeur zat vol onder de zwarte handen en er lagen overal picknicken, in alle hoekjes van de klas. Mmmmmm.... wat was dat lekker!
Maar het hoogtepunt was het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet aan onze school. Kijk maar mee!

Bosuitstap

Genieten jullie mee van onze bosuitstap...

Groene Vingers in de tweede kleuterklas

Elk jaar is het tijd om samen met de kinderen van het vierde leerjaar bloembollen te planten.
In de klas werden de bloembollen uitvoerig besproken en waargenomen. En daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Na een korte kennismaking met de leerlingen van het vierde leerjaar gingen we aan de slag.
Allereerst moesten we het onkruid verwijderen en de steentjes, daarna werd er een putje gemaakt en mochten de bloembollen erin. De putjes werden opnieuw gevuld met aarde.
We geven de bloembollen nog wat water, daarna wassen we onze handjes en schopjes. En nu maar hopen dat we onze bloemetjes zien groeien. Kijken jullie mee?